Programa

Escola La Floresta, Sant Cugat del Vallès
5 de novembre de 2016 de 10.00 a 13.30h

 # V i u r e  E d u c a n t

9:50h – Benvinguda

10:00h – Presentació de la Jornada a càrrec de l’equip d'[ED]BUILDING (Sala d’actes).

10:05h – Conferència en clau d’humor La pitjor mare del món, benvinguts al club de les mares i els pares imperfectes! per començar la jornada amb un somriure i ben motivats!  Per Anna Manso, escriptora i col·laboradora del suplement Criatures del Diari Ara.  Guanyadora de diversos premis de literatura infantil i juvenil entre els quals el Premi Atrapallibres 2016 (Sala d’actes).

11:00hTALLERS.  Cada participant es dirigirà a l’aula prèviament escollida al formulari d’inscripció.

12:30hMoodboard | Tauler d’Inspiracions en forma de sorpresa final per a tots i totes a càrrec de Lila Lorenzo.  Formadora de docents i famílies en l’art de l’alegria.  Escriptora, exploradora i entusiasta.  Autora del llibre La alegría de vivir.  Amb la Lila, posarem en comú d’una forma divertida tot allò que hem après al llarg de la jornada * (Sala d’actes).

13:15h – Piscolabis de mini-entrepans i croquetes sense gluten a càrrec de Sara Álvarez, health coach a JuiceRepublic. Saborós i saludable! Mmmm….!

* L’equip d'[ED]BUILDING seleccionarà les vostres conclusions més inspiradores, disruptives i divertides, i us les retornarem per correu electrònic en forma de document-resum de la jornada.

 13:30h– Comiat i gràcies!

TALLERS

>>> Caldrà escollir-ne un al formulari d’inscripció

TALLER 1

Disciplina Positiva 11:00 a 12:30h

Tomàs Navarro – Psicòleg i col·laborador en mitjans de comunicació, ràdio, televisió i premsa escrita.  Columnista en El Periódico de Catalunya.  Conferenciant. Autor del llibre Fortaleza Emocional (Ed.Planeta-Zenith).

 Quina relació hi ha entre disciplina i autocontrol? L’autocontrol i la capacitat per automotivar-se són dues fortaleses emocionals que ens ajudaran al llarg de la nostra vida però, existeix alguna fórmula millor que la disciplina per exercitar-les? Argumentació vs obligació i càstig: sempre és millor saber contextualitzar i guiar als nostres fills amb amor i comprensió que aplicar-li un correctiu o  apel·lar a la disciplina. Relació entre els actes i les seves conseqüències.  Recursos cognitius que permetin a l’infant analitzar i decidir vs codis de conducta.

TALLER 2

Autoestima i Autonomia de l’infant vs Sobreprotecció 11:00 a 12:30h

Oriol Castellví – Mestre i formador de mestres i famílies.  Especialista en lideratge, competències socials i TIC.  Diplomat en Magisteri.  Acreditat  Directiu Professional Docent per la Generalitat de Catalunya.  Col·laborador a mitjans i a l’espai Viure Educant de ràdio Cugat.cat. Director de l’Escola La Floresta de Sant Cugat del Vallès.

 En aquest taller participatiu identificarem els diferents models parentals extraient-los d’alguns casos pràctics que es plantejaran.  S’analitzaran i, al finalitzar el taller, els assistents treuran conclusions encaminades a saber quins models hi ha, a quin d’ells responen i quins avantatges i inconvenients tenen.

TALLER 3

Adolescència i família  11:00 a 12:30h

Teresa Terrades – Formadora en educació relacional i emocional pel Departament d’Ensenyament i el Consorci d’Educació de Barcelona. Professora de Secundària. Llicenciada en Geografia i Història i Màster de Coaching i Lideratge Personal per la Universitat de Barcelona. Coautora dels llibres Educacions: 40 veus sobre Educació i Societat (Diari de l’Educació) i Aprenentatge mòbil. Com incorporar els dispositius mòbils a l’aprenentatge (Fund.Jaume Bofill). Col·laboradora de l’Ara i del Diari de l’Educació.

En aquest taller abordarem els grans reptes de gestionar l’adolescència a casa.  Com conèixer millor els nostres joves i els canvis que experimenten en aquesta etapa. Eines per a la millora de les nostres converses.  Educació relacional com a clau del benestar dels nostres fills. Vincles, autonomia i resiliència: el triangle que ens ajuda a ser millors pares.

TALLER 4

Preparant els nostres fills i filles per al mercat laboral   11:00 a 12:30h

Carles Ventura – Llicenciat en ADE i MBA per ESADE, i amb una experiència de 20 anys al món de la gran empresa, la feina del Carles és acompanyar joves en el seu creixement personal i en el seu futur encaix al món laboral. Col•labora amb famílies, escoles i institucions a través de les eines de coaching, de tallers i de conferències on s’ajunten l’aprenentatge pràctic i el bon humor. Autor del llibre Els millors pares del món no són perfectes.

A més d’un pare i mare se’ns ha glaçat el cor pensant com serà el futur laboral dels nostres fills adolescents. En aquest taller aprendrem què podem fer a casa des d’ara mateix per ajudar-los en el seu futur professional. Què valoren les empreses més enllà de tenir una bona titulació acadèmica. Quines habilitats personals tenen els nostres fills i com poden treure’ls-hi partit. La nova generació té seriosos problemes de concentració, fruit dels múltiples inputs que reben simultàniament: com han de treballar la concentració i reconnectar amb ells mateixos. Com desenvolupar esperits emprenedors, apassionats i il·lusionats envers un futur professional.

 

Anuncios